Semifinalele şi finala Euro-2020 vor avea loc la Londra, dar Marea Britanie le impune celor care sosesc de pe continent o carantină de zece zile. UEFA este în discuţii cu autorităţile britanice pentru a încerca să obţină relaxarea restricţiilor, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afară de cele trei selecţionate britanice (Ţara Galilor, Scoţia, Anglia), toate naţiunile participante apar pe "lista de galbenă" a guvernului britanic. Cei care sosesc în Regatul Unit din ţările de pe această listă sunt obligaţi să stea în carantină zece zile. Turcia este chiar pe "lista roşie", una şi mai strictă.

Confruntat cu această situaţie, directorul turneului final, Martin Kallen, a declarat că UEFA este în discuţii cu autorităţile britanice pentru a ridica restricţiile.

"Suntem în discuţie pentru fazele finale, în special pentru semifinale şi finală. Discutăm în fiecare zi cu autorităţile locale, dar sperăm să ajungem la un rezultat bun cu guvernul. În acest moment, este prea devreme pentru a spune, dar am primit semnale că ar putea fi posibil. Dar este prea devreme pentru a da un răspuns clar", a explicat el.

Guvernul britanic şi-a dat deja acordul pentru creşterea numărului de spectatatori pe Stadionul Wembley pentru faza finală a Euro-2020. În timp ce meciurile din faza grupelor grupelor se joacă în faţa a câte 22.500 de spectatori, fazele finale vor putea fi urmărite din tribune de 40.000 de suporteri pe meci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.