Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat despre problema şobolanilor din Bucureşti, că această chestiune trebuie rezolvată şi nu este suficient doar să mergi şi să arăţi care este problema şi apoi reprezrntanţii statului cu atribuţii în domeniu să se spele pe mâini de această situaţie. „E nevoie de sancţiuni mai mari? Le vom pune şi le vom face, dacă asta rezolvă. Aştept de la agenţiile statului care au abilităţi în aceste domenii să vină cu propuneri clare, dar să şi aplice legea astăzi pentru toată lumea”, a mai spus şeful Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Da, aici eu am văzut că în Bucureşti şi nu numai în Bucureşti există în acest moment acest subiect. Avem o problemă a deşeurilor. Trebuie să ne uităm. Până la urmă, sunt sancţiunile prea mici? Dacă sunt prea mici sancţiunile, mergem şi le creştem. Este legislaţia complicată în a recupera, de acord. Eu aş vrea să trecem de faza aceasta de constatare a situaţiei şi aici mă refer la toţi, am văzut că merg în spaţiul public şi ne arată că sunt gunoaie acolo şi acolo. Nu. Toţi aceşti oameni sunt reprezentanţi ai statului român cu atribuţii foarte clare. Unde sunt probleme, daţi amendă. Recuperaţi amenda şi rezolvaţi situaţia. Ştim toţi care e problema, dar nu rezolvi aşa. Că mergem şi suntem agenţi constatatori nu ajută pe nimeni. Trebuie să rezolvi problema”, a declarat Florin Cîţu, întrebat joi la Alba Iulia cum comentează problema cu şobolanii care a apărut în Capitală.
 
Prim-ministrul a adăugat că se aşteaptă ca agenţiile statului român care sunt abilitate în acest sens să vină cu propuneri clare cu privire la soluţionarea situaţiei, însă să şi aplice legea pentru toată lumea.
 
„E nevoie de sancţiuni mai mari? Le vom pune şi le vom face, dacă asta rezolvă. Dar haideţi să facem ceva, nu doar să mergem şi să arătăm aceasta este problema şi după aceea să ne spălăm pe mâini. Nu. Trebuie să rezolvi situaţia. Aştept de la agenţiile statului care au abilităţi în aceste domenii să vină cu propuneri clare, dar să şi aplice legea astăzi pentru toată lumea”, a mai explicat Cîţu. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.