Cincisprezece percheziţii au fost făcute joi, în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, dar şi în Irlanda de Nord, la o grupare bănuită de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani, aceasta fiind suspectată că a racolat peste 20 de tinere, inclusiv prin metoda ”lover boy” şi le-a obligat să se prostitueze. De asemenea, doi dintre suspecţi ar fi înşelat cu peste 100.000 de lire, prin inducerea în eroare, un cetăţean britanic, client al serviciilor sexuale. La percheziţii au fost găsite bijuterii, bani, mai multe înscrisuri şi nouă autoturisme de lux, care vor fi indisponibilizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei, joi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, sprijiniţi de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Ploieşti şi Buzău, au făcut 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.
De asemenea, simultan, în oraşul Belfast, din Irlanda de Nord, au fost făcute două percheziţii domiciliare, de poliţiştii britanici, care au vizat identificarea şi audierea persoanelor care ar practica prostituţia.
“Activităţile de investigare s-au desfăşurat în perioada august 2020 - iunie 2021, fiind documentată activitatea infracţională a 13 persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat. Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi constituit un grup infracţional organizat, acţionând atât pe teritoriul României, cât şi în Marea Britanie, Spania, Germania şi Belgia. Aceştia ar fi racolat peste 20 de tinere, pe care le-ar fi determinat, fie prin metoda ”lover boy”, fie prin constrângere fizică sau psihică, să practice prostituţia”, se arată în comunicatul IGPR.  
Totodată, două dintre persoanele bănuite ar fi înşelat cu peste 100.000 de lire, prin inducerea în eroare, un cetăţean britanic, client al serviciilor sexuale.
 În urma percheziţiilor, au fost găsite bijuterii, bani, mai multe înscrisuri şi nouă autoturisme de lux, bunuri care urmează să fie indisponibilizate.
Pe parcursul acestei zile, urmează ca nouă de persoane să fie duse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru audieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.