Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi să intervină miercuri noaptea pentru îndepărtarea unor urşi, unul intrând într-o pensiune din Băile Tuşnad, unde a provocat stricăciuni, iar un altul a intrat într-un magazin din aceeaşi localitatea. În timpul patrulării pe străzile din localitate, jandarmii au observat şi alţi urşi care au fost îndepărtaţi în zona împădurită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, primul apel primit la 112 miercuri, a fost făcut de către o femeie la ora 23.26. Ea anunţa prezenţa unui urs în interiorul unei pensiuni de pe strada Bradului din oraşul Băile Tuşnad. 
“La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, care însă nu a mai găsit ursul acolo. Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind mai mult decât probabil în căutare de hrană”, a transmis Jandarmeria Harghita. 
Al doilea apel a fost făcut la aproximativ o oră după miezul nopţii, un bărbat semnalând prezenţa unui urs în faţa primăriei din aceeaşi localitate, iar din cele relatate de către acesta ursul a spart uşa unui magazin şi a intrat.
 
 
“Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil  a ajuns în scurt timp la pe strada Oltului şi a îndepărtat din locul unde iniţial fusese semnalat doar un urs, era şi o ursoaică cu trei pui. Continuându-şi patrularea, echipajul de jandarmerie a mai observat urşi pe străzile din localitate şi aceştia fiind îndepărtaţi înspre zona împădurită”, a menţionat sursa citată. 
În toate cazurile, patrulele au mai rămas în oraş pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu/
Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.