Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat că alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 ianuarie 2022 cu 20%, plus indexarea curentă cu rata inflaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022. Aceasta este decizia coaliţiei, indiferent de ce amendament a fost aprobat astăzi. De la 1 ianuarie 2022, alocaţiile vor creşte cu 20%, plus indexarea curentă cu inflaţia, conform legii. Se va găsi soluţia legislativă astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească alocaţiile cu 20%. Indexarea este prevăzută în lege, se indexează cu rata inflaţiei, este un proiect de lege înaintat de colegii mei din PNL. Noi am luat decizia în cadrul coaliţiei ca să crească alocaţiile de la 1 ianuarie 2022 cu 20%, cincimea respectiv”, a explicat Ludovic Orban, marţi la Parlament. 
 
Liderul PNL a mai precizat că este pregătită coaliţia, dacă PSD va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege care vizează majorarea alocaţiilor din 1 ianuarie 2022.
 
„V-am prezentat decizia coaliţiei: să se adopte amendamentul de la Senat, să fie pregătit Guvernul să emită OUG dacă este atacată legea la CCR şi, de asemenea, s-a hotărât în cadrul coaliţiei că alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022”, a completat Orban. 
 
Camera Deputaţilor are plen miercuri, iar pe ordinea de zi este înscris şi proiectul de lege de aprobare a ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii. Votul forului legislativ va fi unul decizional. Comisia pentru muncă a Camerei a adoptat marţi un raport favorabil pe iniţiativa legislativă, în forma venită de la Senat. Prin urmare, alocaţiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei. Votul final la plenul de miercuri va începe la ora 12.00.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.