Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a subliniat, la o reuniune miniştrilor sănătăţii din Uniunea Europeană, importanţa unei abordări preventive a crizelor de medicamente din cauze economice, arătând că este în interesul pacienţilor şi al cetăţenilor ca accesul universal, sustenabil şi echitabil la medicamente şi dispozitive medicale să fie o prioritate pe agenda Consiliului UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a participat, marţi, la reuniunea Consiliului ministerial "Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor” (EPSCO) - Sănătate de la Luxemburg, prima reuniune în format fizic de la declararea pandemiei COVID-19.
 
"În cadrul reuniunii miniştrilor sănătăţii din Uniunea Europeană (UE), Ioana Mihăilă a subliniat importanţa unei abordări preventive a crizelor de medicamente din cauze economice şi a susţinut că este în interesul pacienţilor şi al cetăţenilor ca accesul universal, sustenabil şi echitabil la medicamente şi dispozitive medicale să fie o prioritate pe agenda Consiliului UE", a transmis Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.
 
De asemenea, Mihăilă a apreciat eforturile preşedinţiei portugheze a Consiliului UE în avansarea agendei europene asupra propunerilor legislative pentru crearea Uniunii Europene a Sănătăţii, care vizează modernizarea şi întărirea cadrului legislativ al UE privind ameninţările transfrontaliere grave la adresa sănătăţii şi, totodată, a asigurat viitoarea preşedinţie a Consiliului UE că va avea parte de sprijinul României în cadrul negocierilor.
 
Conform sursei citate, această reuniune ministerială a fost ultima din mandatul preşedinţiei portugheze a Consiliului UE, de la 1 iulie preşedinţia rotativă urmând a fi preluată de Slovenia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.