Autorităţile au evacuat un cartier din Rockton, în Illinois, în centrul Statelor Unite, în urma unui incendiu la o uzină chimică, deasupra căreia s-a ridicat o coloană de fum de 100 de metri înălţime, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uzina aparţine grupului Chemtool, o filială a societăţii americane Lubrizol, inculpată în Franţa în urma unui incendiu uriaş la Rouen, în septembrie 2019, în care au ars aproximativ 10.000 de tone de produse chimice.

Nicio victimă nu a fost raportată în incendiu, care a izbucnit luni, către ora 7.00 (15.00, ora României), la periferia Rockton, o localitate situată la aproximativ 130 de kilometri de Chicago, a anunţat întreprinderea.

”Toţi angajaţii noştri sunt teferi şi nevătămaţi”, a precizat ea.

Poliţia a ordonat evacuarea rezidenţilor şi comercianţilor pe o rază de o milă (1,6 km).

Aproximativ 150 de pompieri au fost trimişi la intervenţie, a anunţat şeful pompierilor din oraş, Kirk Wilson.

”Nu sunt în măsură să vă spun acum cât timp este necesar pentru a controla incendiul”, a anunat el într-o conferinţă de presă, subliniind că originea incendiului nu a fost stabilită încă.

Lubrizol a anunţat că cooperează cu agenţii federale americane şi experţi în vederea suprevegherii oricărei eventuale poluare a aerului şi apei, în contextul în care Rock River traversează incinta instalaţiei.

Poliţia recomandă purtarea măştii de protecţie de către rice persoană se află pe o rază de cinci kilometri de incendiu.

Lubrizol aparţine miliardarului american Warren Buffet, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.