În comunitatea din Giuleşti, la doar 2 minute de mers pe jos de Lacul Morii, se construieşte un ansamblu rezidenţial amplu, format din 6 blocuri, în care vor locui aproximativ 5.000 de persoane – proiectul Aqua City. Datele unei companii de monitorizare a pieţei construcţiilor la nivel naţional, publicate de economedia.ro, plasează Aqua City pe primul loc în Bucureşti şi pe locul 3 la nivel naţional în topul celor mai mari proiecte, din cele 12.000 de şantiere analizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anvergura impresionantă a complexului imobiliar a determinat echipa din spatele proiectului să pună în centrul obiectivelor sale nu doar bunăstarea viitorilor locatari, ci şi pe cea a comunităţii extinse.

Un proiect imobiliar modern, cu rol civilizator 

Faza de pregătire a începerii construcţiei proiectului a avut o serie de provocări şi a presupus investiţii importante. Rezultatele au însă un impact pozitiv pe termen lung pentru toţi membrii comunităţii. Pe terenul pe care astăzi se construieşte Aqua City, se afla fabrica de mobilă Silvarom, cu hale de producţie, ateliere de vopsitorie, depozite şi magazii de materiale feroase. Zona era una industrială, iar prezenţa unei fabrici pe cale de a fi închisă, cu utilaje şi tehnologii învechite, producea un grad sporit de noxe şi disconfort locuitorilor din jur, atât prin poluarea aerului, cât şi prin poluarea fonică. Odată cu preluarea terenului şi a fabricii de către dezvoltatorul Aqua City a început transformarea zonei.

Cu o investiţie care s-a ridicat la 500.000 de euro, terenul a fost curăţat şi materialele rămase au fost evacuate. Au fost demolate aproape 70% din utilităţile fabricii, care se întindeau pe o suprafaţă totală de aproximativ 70.000 mp. Astăzi, acolo se lucrează la construcţia unui proiect imobiliar modern, cu rol civilizator, care contribuie la regenerarea urbană a zonei datorită spaţiilor verzi ample, a construcţiei cu o arhitectură modernă, precum şi a facilităţilor oferite, care vor deservi întreaga zonă.

Eforturile Aqua City nu au trecut neobservate de piaţa imobiliară şi experţii din industrie, proiectul fiind recent nominalizat la Gala Profesioniştilor în Imobiliare, la secţiunea Cea mai impresionantă regenerare urbană. Analiza juriului a avut la bază mai multe criterii, printre care investiţia pentru pregătirea terenului, rezultatul obţinut, investiţii atrase în zonă datorită ridicării ansamblului şi rolul său pozitiv în interiorul comunităţii. Toate aceste aspecte au plasat Aqua City pe lista finaliştilor la acest eveniment dedicat profesioniştilor din domeniu. De asemenea, Aqua City s-a bucurat de alte 2 nominalizări, la categoriile Cel mai bun concept nou şi Cel mai bun mix de servicii şi facilităţi.

Facilităţi şi servicii Aqua City, deschise pentru întreaga comunitate

Proiectul imobiliar este gândit în cele mai mici detalii pentru a asigura locatarilor un grad ridicat de confort şi calitate a vieţii. În interiorul ansamblului va exista o varietate de facilităţi şi servicii la care vor avea acces atât locatarii din Aqua City, cât şi membrii ai comunităţii din Giuleşti-Crângaşi, precum:

Grădiniţă nouă şi modernă. Aceasta va avea o suprafaţă de aproximativ 500 mp şi va fi amplasată în interiorul complexului, fiind destinată în principal copiilor din Aqua City, însă şi micuţii din alte zone vor avea acces la această instituţie de învăţământ.

Spaţii verzi ample. Aqua City va avea spaţii verzi generoase, între blocuri şi în spaţiile comune ale ansamblului, dar şi un parc de circa 4.000 mp.

Centru SPA, spaţiu destinat relaxării. Va fi dotat cu jacuzzi, saună umedă şi uscată, precum şi cu o piscină acoperită, gândită pentru relaxare, lecţii de înot şi aqua gym. Cei interesaţi vor avea acces la terapii inedite, tratamente faciale sau corporale şi ritualuri SPA.

Spaţii comerciale. Comunitatea îşi va face cumpărăturile într-un magazin al unui retailer alimentar de top, iar spaţiile comerciale de la parterul Blocului 1 vor deservi o multitudine de servicii/funcţiuni pe o suprafaţă totală de 2.400 mp.

Proximitatea faţă de Lacul Morii este unul dintre avantajele cele mai importante ale proiectului, alături de facilităţile oferite de ansamblu. Locuitorii Aqua City vor avea o privelişte spectaculoasă, în condiţiile în care Primăria sectorului 6 plănuieşte transformarea acestei zone într-o atracţie locală. Insula şi zona de promenadă care înconjoară Lacul Morii sunt în atenţia autorităţilor pentru realizarea unor lucrări ample de modernizare, urmând a fi transformate în destinaţie de relaxare, datorită investiţiilor care se ridică la 30 de milioane de lei.

Implicarea Aqua City în comunitate, un obiectiv îndeplinit

Echipa proiectului a înţeles responsabilitatea pe care o are faţă de întreaga comunitate din Giuleşti-Crângaşi şi a gândit proiectul în funcţie de impactul pozitiv adus comunităţii. De aceea, alături de administraţia sectorului 6, echipa Aqua City a luat parte la cea mai mare campanie de curăţare a împrejurimilor Lacului Morii, în urma căreia s-au strâns în jur de 5.000 de saci de gunoi.

Pe lângă aderarea la astfel de acţiuni, Aqua City a dezvoltat de-a lungul timpului proiecte proprii dedicate comunităţii. Astfel, Aqua City a finanţat un ziar obiectiv, echilibrat, cu focus pe zona Giuleşti-Crângaşi-Lacul Morii, cu un tiraj de 60.000 de exemplare, distribuit gratuit membrilor comunităţii.

Ziarul Aqua City este acum la a treia ediţie şi a fost apreciat de cititori încă de la apariţie. În paginile ziarului, cititorii pot afla poveşti de viaţă ale oamenilor din comunitatea lor, repere mai puţin ştiute despre istoria cartierului sau detalii despre viitoarele demersuri şi investiţii ale administraţiei pentru modernizarea zonei. Ziarul Aqua City şi-a propus să fie un partener activ şi implicat în găsirea celor mai bune soluţii de care zona are nevoie, dar şi o “voce a cartierului Giuleşti” prin abordarea de teme care să reflecte preocupările şi aşteptările comunităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.