Suita avansată de office, oferită până acum doar companiilor, Google Workspace, este disponibilă tuturor utilizatorilor care deţin un cont Google.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google schimbă, din nou, strategia din mers şi transformă soluţiile Google Workspace şi Google Chat din servicii de enterprise în produse disponibile tuturor utilizatorilor, ceea ce creşte numărul potenţialilor plătitori pentru funcţiile suplimentare.

Utilizatorii Google vor avea în Gmail opţiunea de a activa Google Chat, serviciu de comunicare ce, cu aceeaşi ocazie primeşte o serie de funcţii noi, precum instrumente de moderare, roluri pentru participanţi şi posibilitatea descoperirii aşa-numitelor Spaţii (camere virtuale de discuţii).

Workspace este versiunea avansată de office a companiei, care include funcţii avansate la care utilizatorii versiunilor gratuite de Gmail şi Drive nu aveau acces până acum. În primul rând, Workspace oferă o mult mai bună interoperabilitate a serviciilor.

O altă noutate vizează marile companii, pe care Google vrea să le aibă în continuare drept clienţi, chiar dacă Workspace poate fi folosit de oricine. Corporaţiile vor putea folosi propriul sistem local de criptare a datelor, cu opţiuni suplimentare pentru organizare şi permisiuni de de acces.

Cu aceeaşi ocazie, Google lansează “Workspace Individual”, un set de instrumente office care pot fi folosite fără a fi necesară configurarea unui domeniu propriu. Acesta va costa 10 dolari pe lună.

Prin extinderea accesului la Workspace, Google spune că acum că suita sa office are peste 3 miliarde de utilizatori, numărându-i, probabil, aici şi pe cei care nu folosesc decât Gmail.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.