Reprezentanţii PNL Sector 1 anunţă organizarea unei întâlniri, marţi, la Primăria de sector, la care să participe instituţiile implicate în rezolvarea "crizei gunoaielor", afirmând că singura soluţie este de a discuta "cu toate cărţile pe masă". "Sunt mai multe soluţii pentru a reduce cheltuielile cu serviciul de salubrizare, respectiv pentru controlul calităţii prestaţiilor. De opt luni de zile ele nu au fost aplicate de aparatul primarului, deşi noi le-am prezentat si solicitat public", susţine Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru rezolvarea crizei gunoaielor, PNL Sector 1 propune o întâlnire deschisă şi constituirea unui grup de lucru de urgenţă, mâine, 15 iunie, la ora 16,00, în sala de Consiliu de la Primăria Sectorului 1. La această întâlnire au fost invitate toate instituţiile avizate pe subiect şi părţile implicate: Prefectura Bucureşti, Garda de Mediu, ANRSC, ministerul Mediului, primarul Sectorului 1, consilierii locali, consilierii generali, parlamentarii de Bucureşti, jurnaliştii, societatea civilă etc.", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de PNL Sector 1.

Grupul de lucru va avea de făcut un raport şi să prezinte opiniei publice toate datele şi soluţiile identificate.

"Singura modalitate în care vom rezolva această situaţie este să ne aşezăm la masă şi să discutăm cu toate cărţile de faţă, altfel lucrurile vor degenera de la o zi la alta şi vom ajunge într-o situaţie fără ieşire. PNL este de partea cetăţenilor Sectorului 1. Nu ne interesează răfuielile publice, ci aerul pe care îl respiră bucureştenii şi protecţia sănătăţii lor. Sunt mai multe soluţii pentru a reduce cheltuielile cu serviciul de salubrizare, respectiv pentru controlul calităţii prestaţiilor. De opt luni de zile ele nu au fost aplicate de aparatul primarului, deşi noi le-am prezentat si solicitat public", a declarat Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, într-o conferinţă de presă organizată la sediul filialei.

În cadrul conferinţei, Ramona Porumb, viceprimar PNL Sector 1, şi echipa de consilieri (Adrian Oianu, Daniel Ciungu, Dan Podaru şi Dinu Gheorghe) au prezentat o serie de informaţii privind situaţia gunoaielor din sectorul 1, evoluţia evenimentelor în timp, precum şi propriile evaluări din cadrul activităţii din Primărie şi Consiliul Local. 

Prefectul Capitalei Alin Stoica afirma, săptămâna trecută, că nu îşi poate da acordul cu privire la declararea stării de alertă în Sectorul 1, în contextul problemelor privind ridicarea gunoiului de către Romprest. El adăuga că din notele de constatare ale Gărzii de Mediu rezultă că nu se justifică declararea stării de alertă, măsură cerută de primarul Clotilde Armand.

Ulterior, prefectul Capitalei declara că, în urma discuţiilor, Primăria Sectorului 1 şi-a asumat să plătească sortatorii, pentru a degreva situaţia, în contextul în care prestatorul nu mai vrea să plătească sortatorii, iar Romprest este pe străzi deja şi îşi îndeplineşte obligaţiile de salubritate.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, joi, cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.