Secretarul de Stat american Antony Blinken şi ministrul sud-coreean de Externe Chung Eui-Yong au reafirmat angajamentul Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei de a colabora strâns în vederea unei ”denuclearizări a peninsulei coreene”, anunţă Departamentul de Stat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această declaraţie a fost publicată în urma unei reuniuni a celor doi oficiali în marja summitului Grupului Celor Şapte (G7), vizează fără să numească Phenianul, şi eforturi aflate într-un punct mort de a determina Coreea de Nord să-şi abandoneze arsenalul nuclear.

Antony Blinken şi Chung Eui-Yong au subliniat importanţa cooperării multerale în vederea soluţionării altor probleme din regiune, precum ”întoarcerea poporului birman pe calea democraţiei”, se arată în această declaraţie, o trimitere la lovitura de stat de la începutul lui februarie în Myanmar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.