Regina Elizabeth a II-a l-a primit, duminică, pe preşedintele american Joe Biden la Windsor, cu gardă de onoare şi apoi un ceai, la finalul summitului G7, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În rochie înflorată şi pălărie roz, suverana în vârstă de 95 de ani, încadrată de Joe Biden şi de soţia sa Jill, a asistat la o paradă a gărzii de onoare, îmbărcată în uniforma roşie tradiţională, în curtea reşedinţei unde s-a retras de la începutul pandemiei.

Ei au ascultat imnurile britanic şi american sub un soare arzător, apoi s-au retras să ia ceaiul, înainte ca Joe Biden să plece la Bruxelles, unde va participa luni la un summit al NATO. 

Regina a participat deja vineri la o recepţie la Cornwall, în sud-vestul Angliei, pentru prima seară a summitului G7, cu Joe Biden.                

Ea a tăiat un tort cu o sabie şi a stârnit râsetele liderilor marilor puteri întrebând la fotografia de grup: "Ar trebui să arătăm acum ca şi cum ne-am simţi bine?". 

Cu excepţia lui Lyndon B. Johnson, regina i-a întâlnit pe toţi preşedinţii americani de-a lungul celor 69 de ani de domnie. Ea l-a primit şi pe predecesorul lui Biden, Donald Trump, într-o vizită controversată în iunie 2019. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.