Biden şi liderii celor mai bogate şase state ale lumii solicită noi probe privind originea coronavirusului şi promit livrarea de cel puţin un miliard de doze de vaccinuri în următorul an, potrivit unui comunicat obţinut de Bloomberg News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

G-7 "solicită Chinei să respecte drepturile omului şi libertăţile fundamentale, în special în relaţie cu Xinjiang şi acele drepturi, libertăţi şi grad ridicat de autonomie pentru Hong Kong consacrat în Declaraţia comună chinezo-britanică şi în Legea fundamentală".

"Angajamentele G7 de la începutul pandemiei au însemnat două miliarde de doze de vaccin, pe lângă cele stabilite la întâlnirea din februarie 2021, la care se adaugă încă un miliard de doze anul viitor", au stabilit cei şapte şefi de stat şi de guvern. 

În ceea ce priveşte originea Covid, liderii G7 au cerut "un raport transparent, rapid, bazat pe studii ştiinţifice cu experţi de la OMS cu privire la virusul din China". 

Referitor la mediu, "ne angajăm să accelerăm tranziţia de la combustibili auto fosili la vehicule cu zero emisii". 

Schimbările climatice

"Protejaţi planeta printr-o revoluţie verde care să creeze noi locuri de muncă, să reducă emisiile de gaze şi să limiteze creşterea temperaturilor cu 1,5 grade. Ne angajăm să ajungem la emisii zero până în 2050, crescând finanţarea pentru protecţia noastră climatică până în 2025 şi să protejăm sau conservăm cel puţin 30% din suprafaţa de pământ şi oceane până în 2030". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.