Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a confruntat cu prim-ministrul britanic Boris Johnson asupra geografiei post-Brexit a Regatului Unit în timpul unei discuţii, la G7 de la Cronwall, despre rezolvarea fluxurilor comerciale în Irlanda de Nord, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boris Johnson s-a înfuriat duminică când Emmanuel Macron a sugerat, într-o discuţie între cei doi, că Irlanda de Nord nu face parte din Marea Britanie, potrivit Zhe Telegraph. Premierul l-a întrebat pe Macron ce ar face dacă cârnaţii din Toulouse nu ar putea fi transportaţi la Paris, potrivit unei surse guvernamentale. 

"Preşedintele a spus că Toulouse şi Paris sunt parte a unei singure zone geografice şi că Irlanda de Nord se află pe o insulă", a transmis Palatul Elysee. Macron i-a replicat lui Boris Johnson că "situaţia este total diferită şi că nu este corect să se facă o astfel de comparaţie".

"El i-a reamintit lui Boris Johnson că ieşirea Regatului Unit din UE a fost o decizie britanică şi că este necesar să se respecte cuvântul dat. Preşedintele a îndreptat apoi conversaţia din nou spre subiectele cheie ale G7", se arată în comunicatul Palatului Elysee.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.