Israelul se pregăteşte, duminică, să deschidă o nouă pagină în istoria sa cu un vot aşteptat în Parlament pentru a aproba o "coaliţie a schimbării" înaintea încheierii mandatului lui Benjamin Netanyahu, cel mai lung din istoria ţării, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Knesset se reuneşte în sesiune specială începând cu ora locală 16.00 (13.00 GMT) cu scopul de a permite centristului şi liderului opoziţiei Yaïr Lapid şi şefului dreptei radicale Naftali Bennett să-şi prezinte echipa care va face obiectul unui vot seara. 

Această coaliţie eterogenă - ce reuneşte două partide de stânga, două de centru, trei de dreapta şi o formaţiune arabă - a strâns majoritatea necesară de 61 de deputaţi din cei 120 din Parlament. 

Ea va trebui să obţină aprobarea oficialilor aleşi, ceea ce va permite îndepărtarea de la putere a lui Benjamin Netanyahu, în fruntea Guvernului de 12 ani.

Confruntat de un an cu un proces pentru corupţie, Netanyahu, 71 de ani, a fost sâmbătă seară ţinta unui nou protest. În faţa reşedinţei sale oficiale de la Ierusalim, manifestanţii nu au aşteptat votul pentru a sărbători "căderea regelui Bibi", aşa cum a fost numit Netanyahu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.