Cel puţin 12 persoane au murit şi mai mult de o sută au fost rănite, duminică, în urma unei explozii a unei conducte de gaz dintr-un complex rezidenţial din provincia Hubei, în centrul Chinei, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul de gestionare a catastrofelor din oraşul Shiyan, unde s-a produs deflagraţia în jurul orei 6.30 (22.30 GMT), a precizat într-un comunicat că au loc în continuare căutări. 

Videoclipuri realizate de martori au arătat mai multe clădiri în ruină şi salvatori care evacuează supravieţuitorii aflaţi în şoc.

O anchetă a fost deschisă pentur a determina cauzele exploziei, potrivit comunicatului.  

Accidentele industriale sunt relativ frecvente în China, din cauza nerespectării regulilor de siguranţă şi a corupţiei din cadrul serviciilor care ar trebui să asigure respectarea acestora.       

Această explozie a avut loc a doua zi după moartea a opt persoane ca urmare a unei scurgeri de produs toxic de la o uzină chimică din Guiyang, în sud-vest.

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.