Alianţa pentru Unirea Românilor denunţă abuzurile comise de structurile de forţă din Republica Moldova asupra Caravanei AUR şi anunţă că va organiza un protest în acest sens luni, la ora 09.00, în faţa Ministerului de Interne de la Chişinău. Astfel, partidul va depune plângere penală împotriva echipajului de poliţie şi a celor doi martori, poliţişti sub acoperire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform unui comunicat de presă al formaţiunii, sâmbătă, un echipaj de poliţie a întocmit un proces-verbal de contravenţie şoferului autocarului AUR pentru staţionare neregulamentară, în ciuda faptului că staţionarea în acea zonă era permisă. Şoferul a refuzat să semneze procesul verbal ilegal, iar echipajul de poliţie a apelat la doi martori care să consemneze refuzul şoferului de a semna documentul. Ulterior, martorii s-au dovedit a fi poliţişti sub acoperire.  
 
„Este a doua zi la rând în care se încearcă intimidarea participanţilor la Caravana AUR, cu implicarea directă sau indirectă a poliţiei. Vineri, autocarul nostru a fost vandalizat la Vadul lui Vodă, în raionul Criuleni, de către un bărbat în stare de ebrietate, care i-a spart geamul cu o piatră. Poliţia nu a reacţionat în niciun fel. Iată cum poliţia politică a lui Dodon se străduieşte să persecute partidul AUR! Noi nu cedăm, însă, nu ne lăsăm intimidaţi, vom ajunge cu mesajul nostru din casă în casă, din localitate în localitate, astfel încât fiecare cetăţean să poată alege liber şi în cunoştinţă de cauză România”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor din Republica Moldova, potrivit sursei citate.
 
În acest context, AUR va depune plângere penală împotriva echipajului de poliţie şi a celor doi martori, poliţişti sub acoperire. Totodată, AUR solicită încetarea exercitării de presiuni din partea structurilor de forţă folosite de partidele politice stataliste din Republica Moldova.
 
„Votează AUR, alege România” este sloganul cu care Alianţa pentru Unirea Românilor s-a lansat pe 7 iunie în campania electorală pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în Republica Moldova pe 11 iulie.
 
Cu acest prilej, AUR a dat startul celei mai mari Caravane a Unirii, în cadrul căreia membrii şi simpatizanţii AUR merg în toate raioanele şi prezintă cetăţenilor aspectele cele mai relevante ale viitoarei reîntregiri naţionale, mai indică sursa menţionată.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.