Italia a administrat 40,5 milioane de doze de vaccin anticovid, iar 25,17% din populaţia italiană în vârstă de peste 12 ani a fost vaccinată împotriva covid-19, potrivit unui bilanţ oficial publicat vineri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste date sunt publicate în contextul unui declin continuu al pandemiei.

Italia a înregistrat joi 2.079 de cazuri noi de covid-19.

Potrivit unui studiu al Fundaţiei Gimbe, specalizată în probleme de sănătate publică, spitalizările din cauza covid-19 au scăzut cu 84% de la începutul lui aprilie.

În urma acestei îmbunătăţiri a situaţiei, Guvernul lui Mario Draghi ridică în mod treptat restricţii impuse împotriva covid-19.

Intrarea în vigoare a unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii a fost mutată de la ora locală 23.00 la miezul nopţii, iar interdicţia urmează să fie ridicată definitiv la 21 iunie.

Barurile şi restaurantele pot, de asemenea, să primească clienţi înăuntru de la 1 iunie.

MORTALITATE-RECORD DE 100.000 DE DECESE ÎN PLUS

Italia, prima ţară europeană care a fost afectată cel mai dur de epidemie, a înregistrat în 2020 o mortalitate record de 100.000 de decese în plus faţă de media precedenţilor cinci ani - reprezntând o creştere a mortalităţii cu 9%, potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică (ISTAT), publicat joi.

În 15 luni de zile, covid-19 a redus cu 1,4 ani speranţa de viaţă a bărbaţilor şi cu un an pe cea a femeilor.

Un vârf al reducerii speranţei de viaţă a bărbaţilor - cu 2,3 ani - se înregistrează în Lombardia, o regiune din nordul ţării în care se află Milano, extrem de dur lovită de pandemie.

De la începutul pandemiei, Italia a înregistrat în mod oficial 4,23 de milioane de contaminări cu noul coronavirus şi 126.523 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.