Primarul oraşului Nehoiu, Ionuţ Milea, afirmă că alunecarea de teren de la Bâsca Rozilei s-a produs din cauza naturale, nefiind vorba de construcţii sau amenajări realizate de oameni. "Una dintre măsurile de necesitate pe care le-am luat a fost devierea cursului de apă al Izvorului Grihotiș Beteringhești, către zona Arsele", adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipe de la ISU Buzău au fost trimise în zona Bâsca Rozilei, în apropiere de oraşul Nehoiu, şi au monitorizat alunecarea pe tot parcursul nopţii. De asemenea, în cursul zilei, specialişti din Prefectură vor merge în zonă pentru a inspecta terenul pe care s a produs alunecarea de teren, dar şi pentru a dispune măsuri de rezolvare a situaţiei.

O primă măsură a fost anunţată de primarul oraşului Nehoiu, Ionuţ Milea, care a precizat că a fost deviat cursul unei ape din zonă, dar şi că alunecarea s-a produs din cauze naturale.

"În zona Grihotiș - Beteringhești s-a produs o alunecare de teren, pe o suprafață considerabilă (estimare aproximativ 30 ha). Cauzele sunt naturale, nu se raportează la intervenții umane - construcții sau amenajări - care să vicieze structura și profilul solului, dar natura exactă a lor nu o putem preciza fără un raport de specialitate", a explicat el.

Milea a adăugat că va fi făcută o expertiză pentru limitarea şi consolidarea zonei.

"Una dintre măsurile de necesitate pe care le-am luat a fost devierea cursului de apă al Izvorului Grihotiș Beteringhești, către zona Arsele. Îi rog pe locuitorii din Arsele să nu intre în panică, deoarece devierea cursului nu presupune și mărirea debitului, astfel că nu se vor înregistra pagube sau disconfort. Revenind la cauza care a determinat această măsură, vă pot încredința că situația este supravegheată și provizorie, iar în ceea ce privește limitarea acțiunii de alunecare, vom căuta cele mai bune soluții, împreună cu specialiștii în domeniu", a precizat el.

O alunecare de teren care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare de pădure şi păşune s-a produs, joi, în localitatea Bâsca Rozilei, din Nehoiu, judeţul Buzău.

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Silviu Iordache, alunecarea de teren se întinde pe o suprafaţă însemnată de pădure şi păşune, fără a fi case sau drumuri în zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.