Trei titluri celebre din repertoriul actual al Operei Naţionale Bucureşti - „Nabucco” de Giuseppe Verdi, „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini şi baletul „Don Quijote” de Ludwig Minkus, sunt propunerile instituţiei pe 16, 18, 19 şi 20 iunie, la Sala Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opera Naţională Bucureşti prezintă miercuri, 16 iunie, şi vineri, 18 iunie, începând cu ora 18.30, spectacolul cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creaţii din istoria Operei Naţionale Bucureşti. Pentru această producţie, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciaţi creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obişnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reuşit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic.

Sâmbătă, 19 iunie, începând cu ora 18.30, Opera Naţională Bucureşti prezintă spectacolul cu opera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. În România, „Madama Butterfly” a fost prezentă pe scenele bucureştene la puţin timp după premiera mondială, ceea ce dovedeşte încă o dată faptul că trupa lirică română era la curent cu toate compoziţiile noi ale vremii. Timp de zeci de ani „Madama Butterfly” a fost prezentă în repertoriul Operei Naţionale Bucureşti, cu distribuţii de valoare în care au excelat toate numele mari ale primei scene lirice din România. Este una dintre cele mai cunoscute opere din lume, povestea prezintă consecinţele unui devotament fără margini.

Duminică, 20 iunie, începând cu ora 18.30, este programat spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodoraşcu. Ritm, culoare, atmosfera plină de viaţă a unui orăşel din Spania, personaje pitoreşti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuţii de excepţie.

Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Reprezentanţii ONB reamintesc că purtarea măştii este obligatorie, se va respecta distanţarea socială, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sala de spectacole se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentaţia, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naţionale Bucureşti vaccinarea şi testarea nu sunt obligatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.