Alianţa Producătorilor de Film a transmis joi prim-ministrului Florin Cîţu şi ministrului Economiei, Claudiu Năsui, un videoclip în care este expus potenţialul cinematografic al României „care doar se surpă în faţa ochilor noştri”. Cineaştii atrag atenţia Guvernului asupra „dezastrului” creat, tolerat, sprijinit şi alimentat „prin lipsa totală de implicare, de înţelegere a contribuţiei noastre la bunul mers al societăţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorii au punctat că, de 20 de luni, susţin dialogul şi relevanţa lui în depăşirea dificultăţilor. „În niciun moment nu putem spune că am fost cu adevărat ascultaţi şi problemele noastre au fost rezolvate. Probleme care acum se ridică la o datorie de peste 35 de milioane de euro pe care Statul român o are faţă de noi, producătorii de film, şi mai ales faţă de partenerii noştri care au avut încredere să vină în România şi să cheltuie sute de milioane de euro. Toţi aceşti bani au produs alţi bani care s-au regăsit în visteria statului, bani din care de exemplu se plătesc inclusiv salariile celor care se află în slujba cetăţeanului fie ei funcţionari sau demnitari”.

De 35 de ani, spune APF, prin filmele produse, „promovăm România, apreciată pentru profesionalism, pentru nivelul ridicat de creativitate, şi se regăseşte în titlurile celor mai mari ziare internaţionale, nu pe ultimele locuri în diverse topuri şi statistici, ci laudativ pentru succesul pe care îl obţine ţara noastră prin munca individuală a fiecăruia dintre noi parte din această industrie creativă”.

„Vă invităm să vă uitaţi la un mic film. Este singurul mod în care mai ştim şi putem să vă comunicăm dezastrul pe care l-aţi creat, tolerat, sprijinit şi alimentat prin lipsa totală de implicare, de înţelegere a contribuţiei noastre la bunul mers al societăţii. Este singurul mod în care mai putem să vă invităm să descoperiţi ce se întâmplă în această ţară şi potenţialul care doar se surpă în faţa ochilor noştri. Vă invităm să vă achitaţi datoria faţă de industria noastră, atât cea financiară, cât şi cea civică prin demnitatea funcţiei publice pe care o deţineţi, indiferent de înălţimea acesteia”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.