Iranul a depăşit pragul de trei milioane de cazuri de covid-19, anunţă Ministerul iranian al Sănătăţii, în contextul în care bilanţul zilnic al contaminărilor şi morţilor din cauza covid-19 se află în scădere, după ce a atins un vârf în aprilie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iranul a înregistrat în mod oficial 12.398 de contaminări cu noul coronavirus şi 153 de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total a crescut la 3.003.112 de cazuri şi la 81.672 de decese, potrivit unor statistici oficiale.

Începând de la sfârşitul lui martie, Iranul încearcă să oprească cel de-al patrulea val al epidemiei, imputat unei creşteri a numărului călătoriilor de vacanţă de Noul An persan, care a căzut în acest an perioada 18 martie-2 aprilie.

Teheranul îşi pune speranţa în vaccinare în lupta împotriva crizei sanitare, însă campania de vaccinare lansată la începutul lui februarie avansează mai lent decât doresc autorităţile.

Iranul se află în plină campanie electorală - cu o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale, prevăzute la 18 iunie.

Campania, care se află la originea unor îngrijorări cu privire la răspândirea noului coronavirus, a început la sfârşitul lui mai, cu puţin entuziasm şi în mare parte pe reţele de socializare.

Însă candidatul ultraconservator Ebrahim Raisi - considerat favorit - a susţinut un discurs, miercuri, pe un stadion înţesat, în sud-vestul ţării, şi este criticat din cauză că nu a respectat protocoalele sanitare.

Potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna, ”peste 50.000” de persoane au asistat la eveniment, pe Stadionul de forbal Takhti, în oraşul Ahvaz, plin în tribune şi pe teren.

”Nerespectarea distanţării sociale şi a protocoalelor sanitare este foarte izbitoare în timpul evenimentului”, notează Irna.

Oficiali din domeniul sănătăţii din Iran au avertizat că semne care arată o recentă scădere a numărului contaminărilor ar putea fi răsturnate din cauza unei relaxări în rândul populaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.