Liderul PSD Iaşi Maricel Popa a afirmat că „liberalii de la Iaşi pozează în mari apărători ai legii, dar dosarele de corupţie care curg de la începutul acestui an scot în evidenţă o adevărată încrengătură de tip mafiot organizată la nivelul PNL Iaşi”. Acesta se referă la dosarul de corupţie de la Palatul Roznovanu şi precizează că efectele anchetei au rădăcini adânci în filiala ieşeană a PNL, după cum a precizat chiar primarul liberal Mihai Chirica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cei mai importanţi şefi liberali din judeţ îşi ocupă timpul cu avocaţii şi procurorii, cu dat declaraţii şi participări la percheziţii.  Nu este o activitate normală pentru demnitari aleşi de cetăţeni să aibă grijă de comunitate. Ei nu mai au timp de problemele ieşenilor şi sunt ignoraţi total la nivel central, acolo unde şefii lor de partid decid cum împart fondurile publice. Singurul gest onorabil, în această abundenţă de dosare de corupţie, este demisia din toate funcţiile pentru a lăsa justiţia să îşi facă treaba, iar ieşenii să nu mai fie nevoiţi să coboare ochii în pământ de ruşine. Nu este prima dată când solicit acest lucru şi, dacă aş fi fost ascultat, probabil că Iaşul nu ar fi avut de suferit aşa cum se întâmplă din nou astăzi. Este Ziua Înălţării Domnului, o zi sfântă. Este Ziua Eroilor României, iar despre Iaşi se discută doar la nivel de corupţie şi corupţi liberali. Toată lumea vorbeşte de o caracatiţă care a împânzit total PNL Iaşi. Urmaşii lui Brătianu de la Iaşi au devenit o ruşine naţională”, a declarat senatorul Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi, printr-un comunicat de presă.

El mai spune că „actualii lideri liberali ieşeni Costel Alexe şi Mihai Chirica continuă o listă neagră pe care se mai regăsesc fostul prefect Radu Prisăcaru, fostul ministru şi deputat Relu Fenechiu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cristian Adomniţei, fostul deputat Mihail Vlasov, „animalul politic” de la Apele Române Petru Avram, Dragoş Mandache, şef în cadrul RAR, Cristian Maftei, cununat chiar de fostul lider PNL Crin Antonescu, deputatul Mugur Cozmanciuc, fostul ministru Tudor Chiuariu, fostul deputat şi primar al municipiului Paşcani Grigore Crăciunescu şi lista poate continua”.

„Probabil că PSD a fost, este şi va fi de vină pentru tot. Este singura lor placă, pe care o pun de fiecare dată când peneliştii sunt vizaţi de scandaluri de corupţie, când Iaşul este ocolit de investiţii majore, când liderii PNL de la nivel naţional ocolesc Iaşul. Este un mesaj de care ieşenii s-au cam săturat. Este timpul ca liberalii să nu se mai ţină cu dinţii de scaune şi să facă loc unor oameni care pot lucra liniştiţi pentru Iaşi şi pentru ieşeni. Trebuie să înţeleagă că nu au fost aleşi să apară în poze şi filmuleţe, ci să dezvolte judeţul şi să aducă investiţii pentru toţi ieşenii”, a completat Maricel Popa.

Procurorii DNA au făcut, joi dimineaţă, percheziţii la Primăria Iaşi, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, din cursul anului 2019.

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, joi, că procurorii DNA au venit să ridice unele documente din Primărie. El a susţinut că ancheta ar viza modul în care s-a făcut un schimb de teren lângă cimitirul Eternitatea.

La Primăria Iaşi au mai avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.
În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane,. Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că terenul situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.