Consilierul judeţean PSD din Vrancea Ioan Micu, care a spus despre Clotilde Armand că "în Franţa era răpită şi violată zile la rând", a declarat pentru News.ro că regretă mesajul scris la adresa sa şi că i-a trimis mesaj acesteia în care îi cere scuze. De asemenea, Ioan Micu a declarat, comentând faptul că va fi exclus din PSD, că a greşit, deci trebuie să plătească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierul PSD Vrancea Ioan Micu a declarat că ceea ce a scris la adresa lui Clotilde Armand a fost un "comentariu neinspirat", "o greşeală absolută".

"A fost un comentariu neinspirat. A fost o greşeală absolută. Nu sunt cuvinte care mă reprezintă. Eu am fost crescut şi educat într-o familie deosebită. Am primit învăţături de la părinţii mei şi educaţie de la bunicii mei. Toată viaţa mea am muncit şi muncesc în continuare în deplină armonie cu mediul care mă-nconjoară. Am fost 10 ani profesor la şcoala din Vidra. Acum sunt administrator a trei farmacii, a unui service pe fonduri europene, a unei ferme de vaci", a afirmat consilierul.

Totodată, el a declarat că i-a cerut scuze lui Clotilde Armand. În susţinerea acestei afirmaţii, Micu a transmis pentru News.ro mesajul trimis, miercuri seară, pe What's App, primarului Sectorului 1: "Bună seara, doamnă Clotilde Armand, numele meu este Ioan Micu şi doresc să îmi prezint, sincer, scuze pentru cuvintele nedemne postate la adresa dumneavoastră într-un comentariu pe Facebook. Nu există nicio circumstanţă atenuantă pentru gravitatea cuvintelor folosite, chiar dacă au fost sub formă satirică, vreau să ştiţi că sunt printre semnatarii petiţiei de castrare chimică a violatorilor, nu înţeleg ce a fost în mintea mea când am făcut acel ruşinos comentariu. Încă o dată îmi prezint mii de scuze pentru doamna, soţia, mama, omul Clotilde Armand!  (..) Vă doresc multă înţelepciune şi putere de muncă pentru a rezolva problemele stringente ale cetăţenilor din sectorul 1, dar şi mai mult îmi urez mie înţelepciune şi cumpătare în patimile politicii. Vă rog din tot sufletul iertaţi-mă, şi nu am rugămintea din considerente politice, nu au valoare foarte mare, sunt un om simplu de la ţară, dar în faţa conştiinţei mele, a soţiei mele, şi a copiilor mei trebuie să-mi corectez greşeala, pentru că toată viaţa mea am construit-o în jurul Dreptăţii, a Adevărului şi a Binelui".

De asemenea, Ioan Micu a comentat şi faptul că va fi exclus din PSD, partid pe listele căruia a fost ales consilier judeţean, spunând că dacă a greşit trebuie să plătească.

"Da, voi fi exclus din Partidul Social Democrat. Este o măsură pe care o accept şi pe care o văd corectă. Nu are de ce să sufere partidul la nivel de imagine pentru greşeala mea personală. Am realizat după aceea că am atras şi partidul în această greşeală. Eu rămân social-democrat. Am greşit, trebuie să plătesc!".

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a susţinut că a fost agresată în trafic miercuri dimineaţă, când la stopul unui semafor un bărbat agresiv a venit spre maşina sa, a început să lovească cu pumnii în geam şi a încercat să-i deschidă uşa de mai multe ori.

„Guys, sunteţi tot mai penibili. Nu mă intimidaţi”, este mesajul primarului Sectorului 1 către cei pe care îi supectează că s-ar afla la originea incidentului.

La o postare pe Facebook a liderului deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu despre agresiune, consilierul judeţean PSD Vrancea Ioan Micu a comentat că „în Franţa era răpită şi violată zile în şir, aoleu stai că asta-i convenea bebeluşei albe de Guadalupe”.

Organizaţia PSD Vrancea a anunţat miercuri seară că se dezice total de comentariul ”făcut în nume personal” de consilierul judeţean Ioan Micu.

”PSD Vrancea nu acceptă sub nicio formă şi în niciun mediu o astfel de atitudine, fie ea publică sau privată. Drept urmare, voi solicita excluderea dl. Ioan Micu din organizaţia judeţeană a PSD Vrancea”, a precizat preşedintele interimar al organizaţiei PSD Vrancea, deputatul Nicuşor Halici.

În replică la postarea lui Micu, liberalul Cătălin Toma, preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, a precizat că Ioan Micu „a depăşit orice limită a bunului simţ în ceea ce priveşte exprimarea pe paginile de socializare”.

„Consilierul judeţean PSD Ioan Micu a depăşit orice limită a bunului simţ în ceea ce priveşte exprimarea pe paginile de socializare. Social-democratul a jignit-o pe Clotilde Armand, primarul sectorului I al Capitalei, ”aplaudând” indirect modul în care aceasta a fost agresată în Bucureşti.  «În Franţa era răpită şi violată zile în şir». Acesta este comentariul incalificabil postat de Micu, personaj care şi-a dat arama pe faţă, oferind publicului măsura  caracterului său îndoielnic. În condiţiile în care Ioan Micu este consilier judeţean, gestul său afectează şi imaginea instituţiei, motiv pentru care solicit public conducerii PSD Vrancea (care o mai fi că nu se ştie prea bine), sancţionarea membrului social-democrat pentru derapajul de care a dat dovadă.  Trebuie să ne delimităm clar de astfel de ieşiri necontrolate. Respectul şi decenţa trebuie să primeze indiferent de culoarea politică a celor care ajung să aibă opinii contrare”, a scris Cătălin Toma, pe Facebook. 

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării Asztalos Csaba a afirmat, joi, pentru News.ro, că CNCD s-a autosesizat cu privire la declaraţia consilierului judeţean PSD Vrancea Ioan Micu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.