Nouă lungmetraje, producţii din Israel, Argentina, Franţa, Grecia şi China, au fost anunţate joi ca parte a selecţiei oficiale a Festivalului de Film de la Cannes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce-a de-a 74-a ediţie a evenimentului va avea loc între 6 şi 17 iulie, cu prezenţă fizică.

Aşa cum a fost anunţat la conferinţa de presă din 3 iunie şi cum o cere tradiţia, comitetele de selecţie au anunţat filmele care vor fi adăugate lineup-ului. 

În afara competiţiei, va fi prezentat lungmetrajul de animaţie „Where is Anne Frank?” (Israel), de Ari Folman.

În noua secţiune Cannes Premieres, a fost inclus „Vortex” (Argentina - Italia), de Gaspar Noé, cu Dario Argento, Françoise Lebrun şi Alex Lutz în distribuţie.

„Mes frères et moi” (Franţa), primul lungmetraj semnat de Yohan Manca, cu Sofian Khammes, Dali Benssalah, Judith Chemla şi Maël Rouin Berrandou, va concura în secţiunea Un Certain Regard.

Două lungmetraje au fost adăugate în programul Séance de minuit: „Tralala” (Franţa), de Arnaud şi Jean-Marie Larrieu, cu Mathieu Amalric, Mélanie Thierry, Bertrand Belin, Maïwenn, Josiane Balasko şi Denis Lavant în distribuţie, şi „Suprêmes” (Franţa), de Audrey Estrougo, cu Théo Christine şi Sandor Funtek.

Filmul unui concert al lui Bill Murray susţinut la Atena, intitulat „Bill Murray’s party: New Worlds, the cradle of a civilization” (Grecia-SUA), de Andrew Muscato, va beneficia de o proiecţie specială. Actorul şi muzicianul va fi prezent la Cannes.

Tot în secţiunea de proiecţii speciale au fost adăugate „Mi iubita, Mon amour” (Franţa), lungmetraj de debut regizoral al actriţei Noémie Merlant, cu Gimi-Nicolae Covaci şi Noémie Merlant; „Les Héroïques” (FRanţa), primul lungmetraj al lui Maxime Roy, cu François Creton, Richard Bohringer, Ariane Ascaride, Clotilde Courau şi Patrick D'Assumçao; „Are you lonesome tonight?” (China), lungmetraj de debut semnat de Wen Shipei, cu Sylvia Chang şi Eddie Peng.

Filmul care va deschide secţiunea Un Certain Regard, pe 7 iulie, şi cel a cărui proiecţie va încheia festivalul, pe 17 iulie, vor fi anunţate în curând.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.