Un bărbat de 51 de ani din judeţul Vâlcea a fost reţinut de poliţiştii din Capitală după ce, începând din luna februarie, ar fi vândut unor persoane, în special celor care voiau să călătorească în străinătate, teste COVID falsificate, în schimbul sumei de 300 de lei. El ar fi fost ajutat de un alt bărbat, de 44 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti de la Direcţia Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare, marţi, două mandate de percheziţie domiciliară şi două de aducere, în judeţul Vâlcea, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic şi uz de fals.

"Din datele şi probele administrate în cauză în perioada februarie 2021 - prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 51 de ani ar comercializa persoanelor interesate, în special celor care doresc să călătorească în afara ţării, contra sumei de 300 de lei, buletine de analiza medicale falsificate cu rezultatul negativ privind virusul SARS-COV-2", arată Poliţia Capitalei.

În urma percheziţiilor, suspectul şi un alt bărbat, de 44 de ani, au fost duşi la audieri.

"În urma probatoriului administrat a rezultat că în perioada februarie 2021 – prezent, bărbatul de 51 de ani ar fi comercializat mai multor persoane buletine medicale emise în fals, în numele unei societăţi. De asemenea, s-a stabilit că documentele ar fi fost întocmite şi transmise acestuia de către un bărbat de 44 de ani", adaugă sursa citată.

Totodată, de la o agenţie de turism au fost ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu bărbatul de 51 de ani în stare de reţinere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.