Un farmacist american sceptic cu privire la vaccinare a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a pledat vinovat de faptul că a deteriorat cu bună ştiinţă sute de doze de vaccin împotriva covid-19, anunţă Departamentul american al Justiţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steven Brandenburg, în vârstă de 46 de ani, ”a scos în mod deliberat” fiole de vaccin anticovid Moderna din frigider, la spitalul în care muncea, în Wisconsin (nord), precizează într-un comunicat Departamentul Justiţiei.

El a fost condamnat la plata unor compensaţii în valoare de 83.800 de dolari spitalului.

Farmacistul a scos o cutie cu vaccinuri, în timpul a două servicii de noapte, în decembrie, şi le-a lăsat timp de mai multe ore afară din frigider, după care le-a pus din nou în frigider, pentru a fi administrate în ziua următoare.

În total, 57 de persoane au fost vaccinate cu dozele de vaccin deteriorate, precizează Departamentul Justiţiei.

”Tentativa deliberată de deteriorare a dozelor de vaccin în timpul unei situaţii de urgenţă sanitară naţională constituie o infracţiune gravă”, denunţă viceprocurorul general însărcinat cu Devizia Afacerilor Civile în cadrul departamentului, Brian Boynton.

Steven Brandenburg, care a recunoacut că este un conspiraţionist, crede că vaccinul împotriva covid-19 este periculos pentru oameni cărora le-ar putea face rău printr-o modificare a ADN-ului.

Vaccinul companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna, la fel ca vaccinul alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech, foloseşte tehnologia ARN-ului mesager, o nouă metodă de învăţare a sistemului imunitar sălupte împotriva noului coronavirus.

Peste 124 de milioane de doze de vaccin anticovid Moderna au fost administrate în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.