Congresul din El Salvador a adoptat miercuri o lege care transformă bitcoin în monedă legală, o iniţiativă fără precedent în lume, apărată de preşedintele Nayib Bukele cu scopul de a dinamiza creşterea economică a acestei ţări din America Centrală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prezenta lege are ca obiect regularizarea bitcoin ca mijloc legal de plată, nerestricţionat şi nelimitat în orice tranzacţie”, se arată în primul articol al textului, care pentru a deveni lege, este necesar să fie promulgat de către şeful statului.

Bukele şi-a anunţat intenţia de a legaliza bitcoin sâmbătă, cu scopul de a genera locuri de muncă şi de a ”permite o includere financiară a mii de persoane care se află în afara economiei legale”.

El peciza că ”70% din populaţia (salvadoriană) nu are un cont în bancă şi munceşte în economia informală”.

În economia bazată pe dolar a El Salvador, trimiteri de bani de către salvadorieni din străinătate reprezintă o susţinere importantă, şi anume 22% din produsul intern brut (PIB).

Bitcoin este un activ descentralizat şi fără legătură directă cu economia reală, care are la bază tehnologii blockchain.

Această criptomonedă este foarte volatilă, însă interesul tot mai mare al unor instituţii şi întreprinderi considerate stabile contribuie la o promovare mai largă a monedei, dincolo de iniţiaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.