Honda Civic Type R a setat un timp etalon pe primul circuit de viteză auto-moto din România, MotorPark Adâncata. Cel mai bun timp oficial pentru maşinile de serie cu punte motoare faţă este 1:57.721 şi a fost stabilit de pilotul Ovidiu Zaberca la volanul unui Honda Civic Type R, echiparea Ultimate Edition. Cronometrarea s-a realizat cu ajutorul unui transponder omologat pus la dispoziţie de către oficialii MotorPark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua reuşită este o completare a recordurilor obţinute pe circuite internaţionale celebre, cum ar fi cele de la Nürburgring, Silverstone, Estoril, Hongaroring, Magny Cours, Spa Fracochamps şi Suzuka.

Echiparea Ultimate Edition completează Type R-ul GT disponibil până acum în România cu jante aliaj Limited Edition 20" BBS Forged, anvelope Michelin Sport Cup 2 245/30ZR20, priză de aer capotă şi aripă centrală eleron din fibră de carbon, embleme hayon Civic & Type R din crom negru fumuriu. De asemenea, în pachet este inclus şi setul standard de roţi format din jante aliaj Piano Black 20", cu anvelope Continental 245/30ZR20.

“Este incredibilă performanţa pe care noul Type R ţi-o oferă direct din showroom”, spune pilotul Ovidiu Zaberca, multiplu campion naţional la viteză în coastă şi instructor de pilotaj pe circuit. “Duminică poţi merge pe circuit, iar luni la serviciu, fără să-i faci absolut nicio modificare.”

Honda Civic Type R este cea mai puternică maşină de serie cu punte motoare faţă. Este dotată cu un motor de doi litri, patru cilindri VTEC TURBO, care dezvoltă o putere maximă de 320 CP şi un cuplu de 400 Nm. Poate accelera de la 0-100 km/h în 5.8 secunde şi poate ajunge la o viteză maximă de 272 km/h (unde condiţiile permit acest lucru).

MotorPark România este primul circuit de viteză auto-moto din România, cu o lungime de 4.129 metri, lăţime între 11 şi 16 metri şi o linie dreaptă de 950 metri. Totodată, cele 14 viraje îi conferă un grad sporit de dificultate tehnică.

Resurse video – YouTube & Facebook

Galerie foto – Blog post

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.