Ministrul Justiţiei, stelian Ion, a afirmat, marţi, după publicarea raportului MCV, că documentul prezintă o imagine fidelă asupra a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, iar raportul este scris într-o notă pozitivă. ”Avem ca obiectiv să ridicăm cât mai curând MCV”, a anunţat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stelian Ion a declarat, marţi, într-o conferină de presă, că ”raportul MCV prezintă o imagine fidelă şi obiectivă asupra a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă”.

Ministrul a remarcat nota pozitivă a documentului şi faptl că ”se remarcă progresele”.

”Nota raportului este una pozitivă. Se remarcă progresele din 2020 şi 2021 şi suntem încurajaţi să mergem pe acestă linie în continuare”, a mai declarat Stelian Ion.

Acesta a anunţat că România are ca obiectiv ridicarea MCV.

”Avem ca obiectiv, noi România, să ridicăm cât mai curând MCV”, a afirmat ministrul.

Despre desfiinţarea SIIJ, Ministrul a afirmat: ”Este de remarcat că în cadrul raportului Comisia apreciază proiectul de lege propus de Guvern. Nu se referă în acest raport la necesitatea impunerii unor garanţii suplimentare după desfiinţarea SIIJ”, a mai declarat Stelian Ion, adăugând că ”nu putem aştepta de la Curtea de Justiţie a UE să ne rezolve problemele interne”. 
 
”Ne-a lăsat libertatea să facem acest lucru”, a adăugat ministrul. 
 
”E important ca politicienii să găsim soluţii pentru desfiinţarea grabnică a SIIJ. Consider că proiectul Guvernului este cel corect şi voi încerca să conving colegii parlamentari”, a adăugat Stelian Ion. 
 
MInistrul a afirmat că, referitor la legile justiţiei care au fost atent monitorizate de CE, ”Comisia consideră că modificările din 2018 au fost un regres, proiectele puse în discuţie în 2020 au fost apreciate de către Comisie”. 
 
”Vom analiza fiecare paragraf din raport, vom face o analiză publică pe siteul Ministerului Justiţiei. Depinde doar de noi dacă şi când vom convinge partenerii europeni să ridicăm acest mecanism care ne va ajuta pe multiple alte planuri ulterior. Suntem pe drumul cel bun. Doresc o grăbirea a acestui proces”, a mai adăugat ministrul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.