Preşedintlee francez Emmanuel Macron a fost pălmuit marţi de către un bărbat, într-o mulţime venită să-l salute, în departametul Drôme (sud-vest), în cadrul unui turneu în Franţa, un incident în urma căruia au fost arestate două persoane, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare video scurtă, difuzată pe reţele de socializare, surprinde un bărbat care-l pălmuieşte pe preşedintele Republicii, care se îndreaptă către un grup mic de persoane.

Macron a urcat într-o maşină, după ce a vizitat Liceul Hotelier din Tain-l'Hermitage (Drôme), pentru a se duce în centrul Valence, să ia masa pe terasa unui restaurant.

El a oprit coloana oficială, la scurt timp după aceea, pentru a saluta persoane care-l aclamau.

Una dintre persoanele prezente l-a pălmuit pe şeful statului.

Autenticitatea înregistrării video, în care se aude în mod clar ”Jos Macron!”, publicată pe reţele de scializare, a fost confirmată de anturajul şefului statului.

Reuters scrie că două persoane au fost arestate în urma acestei agresiuni.

Jean-Luc Mélenchon a reacţionat imediat şi a evocat trecerea la fapte a unor ”persoane violente”.

Liderul La France Insoumise (LFI) l-a asigurat pe Macron de solidaritatea sa.

Presupusul autor al agresiunii, Damien T., şi Arthur C. au fost arestaţi de către jandarmi din cadrul Plutonului de Supraveghere şi Intevenţie al Jandarmeriei (PSIG) din Valence, în timp ce Grupul de Securitate al Preşedinţiei Republicii (GSPR) asigura protecţia şefului statului.

Damien T. l-a prins pe Macron de braţul drept şi l-a pălmuit. El a fost arestat imediat, dar şi Arthur C., care-l însoţea.

Amândoi s-au născut în 1992 şi sunt originari din Saint-Vallier, în Drôme, potrivit Le Figaro.

Cei doi tineri nu sunt cunoscuţi serviciilor de informaţii.

Damien T., principalul suspect şi presupusul autor al agresiunii, este un adept al artelor marţiale, kendo, şi al lupteor medievale.

Potrivit unor surse neoficiale citate de Le Figaro, cei doi tineri ar fi nişte ”veste galbene”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.