Medicul Valeriu Gheorghiţă afirmă că scăderea ratei de vaccinare exprimă, de fapt, scăderea dorinţei de vaccinare, iar cei implicaţi în campanie nu pot face "mai mult decât oamenii înţeleg că trebuie să facă". "Problema fundamentală este în ceea ce priveşte încrederea oamenilor care este diminuată mult, în toţi aceşti zeci de ani, în autoritate în general şi acest lucru nu se câştigă peste noapte”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În momentul de faţă doar cine nu vrea nu se vaccinează, or nu avem cum să facem mai mult decât oamenii înţeleg că trebuie să facă. Dacă ritmul de vaccinare a scăzut, cred că dorinţa de vaccinare, de fapt, a scăzut şi nu are legătură cu organizarea efectivă, logistică, cred că nici neapărat cu campaniile de comunicare, aş îndrăzni să spun. Probabil că aici, sigur pentru anumite segmente populaţionale, mai sunt foarte multe lucruri de făcut, însă problema fundamentală este în ceea ce priveşte încrederea oamenilor care este diminuată mult, în toţi aceşti zeci de ani, în autoritate în general şi acest lucru nu se câştigă peste noapte. E o problemă în ceea ce priveşte în general intenţia de vaccinare în România pe toate tipurile de vaccinuri, nu doar pe vaccinarea împotriva COVID-19”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă. 
 
El a ţinut să arate că, din punct de vedere epidemiologic, situaţia României este una bună.
 
"Pot să vă spun, în schimb, din punctul de vedere al obiectivului de a avea o evoluţie favorabilă în ceea ce priveşte pandemia, eu cred că suntem într-o situaţie bună. Aş fi fost mult mai nemulţumit în situaţia în care stăteam mai rău din punct de vedere epidemiologic, însă, la acest moment cred că pe de o parte avem un control epidemiologic bun, avem câteva sute de cazuri zilnic, avem o rată de incidenţă medie cumulată la nivel naţional de circa 0,2 la mie, avem un procent de pozitivare a testelor de sub 0,6% ceea ce înseamnă 6 teste din o mie care ies pozitive, ceea ce cred că ne situează bine din punct de vedere epidemiologic. Important este să nu lăsăm garda jos”, a adăugat el. 
 
Gheorghiţă a subliniat că în acest moment numărul persoanelor imunizate faţă de COVID-19 este dublu faţă de cel al persoanelor care se vaccinează anti-gripal într-un sezon.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.