Consilierii locali ieşeni au aprobat, luni, alocarea sumei de 6,7 milioane de lei pentru clubul de fotbal Politehnica, după retrogradarea echipei în liga secundă, primarul Mihai Chirica vorbind de un nou început în fotbalul ieşean. Senatorul USR PLUS Marius Bodea a scris pe Facebook că ”după o retrogradare ruşinoasă, ieşenii plătesc factura pentru incompetenţa unei echipe manageriale girată de Chirica”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul care vizează finanţarea clubului din Copou cu suma totală de 6,74 milioane de lei a fost votat, luni, de consilierii locali, aceşti bani asigurând continuarea activităţii echipei ieşene în liga secundă de fotbal.

Cea mai mare parte din această sumă a fost alocată pentru achitarea datoriilor, inclusiv către jucători, din perioada 1 ianuarie-31 mai 2021, în timp ce 1,5 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru pregătirea viitorului sezon de liga a doua.

”Nu este comod pentru un oraş ca Iaşiul să vorbim de liga a doua, am fi preferat să ne reînscriem în prima ligă. Dar aceasta este realitatea care ne doare (…). Iaşiul are nevoie de un altfel de început în fotbal. Totul este adus pe zero, tot organismul de conducere este pe zero, cu dorinţa de a face un alt început pentru acest sport, în care politicul să nu aibă ce căuta în coordonarea acestui club”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Deputatul USR PLUS Marius Bodea consideră că ieşenii plătesc din buzunarul lor factura pentru incompetenţa celor care conduc clubul Politehnica Iaşi.

”Poli Iaşi a retrogradat în mod ruşinos în liga a doua de fotbal, iar Mihai Chirica găseşte de cuviinţă să mai arunce alte milioane de lei către clubul din Copou. În realitate, noi, ieşenii, plătim din greu factura pentru incompetenţa unei echipe manageriale girată de Chirica. Dar nu ne miră, acesta este obiceiul la Primăria din Iaşi. Nu contează performanţa, dacă eşti prietenul lui Chirica ţi se livrează banii”, afirmă Marius Bodea.

Deputatul USR PLUS Marius Bodea susţine că oraşul nu este mingea de fotbal a primarului Chirica, el amintind că la clubul din Copou în ultimii ani singura strategie a fost salvarea de la retrogradare.

”Pentru ce să plătim noi, ieşenii, cei peste 6 milioane de lei, domnule Chirica? Ca să se lăfăie prietenii inculpatului în funcţiile de la club? An de an, bani gârlă care să finanţeze un sistem bazat numai pe clientelism şi minciună”, mai spune senatorul USR PLUS.

Echipa de fotbal Politehnica Iaşi a retrogradat în liga a doua, după ce a ocupat ultimul loc în clasament la finalul campionatului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.