Tenismenul elveţian, locul 9 ATP şi cap de serie numărul 8, s-a retras din turneul de la Roland Garros, înainte să joace meciul din optimi, cu italianul Matteo Berrettini, locul 9 ATP şi cap de serie numărul 9.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câştigător după o întâlnire de trei ore şi 39 de minute, care s-a terminat, duminică, la ora locală 00.43, în faţa germanului Dominik Koepfer, Roger Federer a declarat duminică că nu va disputa partida dn optimile de finală împotriva italianului Matteo Berrettini.

"După ce am vorbit cu echipa mea, am decis că astăzi trebuie să mă retrag din turneul de la Roland-Garros. După două operaţii la genunchi şi peste un an de reabilitare, este important să-mi ascult corpul şi să nu merg prea repede cu revenirea în competiţie. Sunt încântat că am câştigat trei meciuri. Nu există un sentiment mai bun decât să te întorci pe teren", a spus Roger Federer, într-un comunicat.

"Turneul de la Roland-Garros regretă retragerea lui Roger Federer, care a dus o luptă magnifică aseară. Cu toţii am fost încântaţi de întoarcerea sa la Paris, unde a jucat trei meciuri de nivel înalt. Îi dorim tot binele pentru restul sezonului", a declarat Guy Forget, directorul turneului de la Roland-Garros.

În urma acestui forfait, Berrettini se califică fără joc în sferturile de finală, fază în care va evolua ori cu sârbul Novak Dkokovici, locul I ATP, ori cu un alt italian, Lorenzo Musetti, locul 76 ATP.

Federer nu a mai jucat mult timp din ianuarie 2020, când a fost eliminat în semifinale, la Australian Open, de sârbul Novak Djokovici.

Accidentat la Melbourne, Roger Federer şi-a reluat antrenamentele la finalul lunii martie 2020, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, la 3 februarie 2020.

În iunie 2020, Federer a fost operat din nou la genunchi şi a decis că nu va mai juca finalul sezonului.

Pentru că nu era refăcut în totalitate, elveţianul de 39 de ani a fost nevoit să declare forfait şi pentru startul sezonului 2021, care a culminat cu Australian Open, dar şi pentru turneele de la Miami, Madrid şi Monte Carlo.

El a revenit pe teren, în martie, la turneul de la Doha, unde a câştigat o partidă şi a pierdut jocul următor. De atunci, elveţianul a mai disputat un meci, luna trecută, la Geneva, pe zgură, unde a fost învins de spaniolul Pablo Andujar, locul 75 mondial, scor 6-4, 4-6, 6-4, în prima partidă disputată, în manşa a doua, în care a fost acceptat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.