Pompierii bucureşteni intervin, sâmbătă după amiază, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un depozit de deşeuri şi a cuprins o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Primele date arată că este vorba despre o clădire care are parter şi etaj în care se ală butelii şi alte recipiente sub presiune. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, afirmă că incendiul de la depozitul de deşeuri din cartierul Militari se manifestă la un centru de depozitare care avea autorizaţie de securitate la incendiu, iar primele date arată că incendiul ar fi izbucnit la nişte deşeuri de hârtie depozitate lângă clădirea care a luat foc. Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, se arată „uimit” de faptul că depozitul REMAT din cartierul Militari care sâmbătă a fost cuprins de un incendiu a primit autorizaţie pentru a funcţiona la doar doi metri de un bloc de locuinţe, el susţinând că „nu trebuie să fii specialist ca să realizezi că astfel de depozite nu au ce căuta între blocuri, e o chestie de bun simţ, de siguranţa cetăţenilor, nicidecum vreo fandoseală de mediu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Incendiu la un depozit de deşeuri din Capitală - Şeful Gărzii de Mediu: Funcţionează cu autorizaţie, nu trebuie să fii specialist ca să realizezi că astfel de depozite nu au ce căuta între blocuri, e o chestie de bun simţ
CITEȘTE ȘI Incendiu la un depozit de deşeuri din sectorul 6 - Primar: Centrul are autorizaţie de securitate la incendiu,

 

UPDATE - ”Vântul va sufla în general slab, din direcţie predominant vestică-sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de relativă staţionare şi dispersie atât în zona sursei de incendiu, cât şi în zonele limitrofe, cu o uşoară tendinţă de deplasare către est-nord-est”, afirmă meteorologii, referindu-se la norul de fum produs în urma incendiului.

UPDATE - „Am avut sesizări în ceea ce priveşte disconfortul olfactiv şi privind manipularea şi gestionarea deşeurilor. Au fost impuse măsuri pentru a respecta toate stasurile în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor şi vom verifica dacă au respectat aceste măsuri”, a declarat reprezentantul Gărzii de Mediu Bucureşti.

UPDATE - ”Este vorba despre un incendiu la o clădire REMAT unde erau depozitate, nu ştim dacă legal sau ilegal, deşeuri, existau şi nişte recipiente. A existat, la un moment dat, pericolul producerii unei deflagraţii, dar lucrurile au fost ţinute sub control. Nu mai există niciun fel de pericol acum incendiul a fost localizat. Fuseseră evacuate câteva persoane din blocurile adiacente ca măsuri de siguranţă”, a declarat pentru Digi 24 prefectul Capitalei, Alin Stoica
El anunţă că „va fi verificată legalitatea acelui depozit”, după care se va vedea dacă a existat autorizare pentru funcţionarea depozitului în zona locuită, „cine anume a autorizat aşa ceva, dacă a autorizat cu respectarea prevederilor legale”.
Prefectul a menţionat că „accesul la apă nu era, deşi ar fi trebuit să fie”.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, incendiul a izbucnit la un centru de colectare a deşeurilor din strada Bârsăneşti.
„Ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire, pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi. În interior se găsesc butelii si alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă, din exterior” transmit oficialii ISU.
La locul incendiului au fost trimise opt autospeciale de stingere, două autoscări, şi o ambulanţă SMURD.
Nu sunt persoane rănite.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.