Varianta indiană a SARS-CoV-2, a cărei denumire a fost schimbatp de către OMS în ”delta”, a devenit majoritară în Regatul Unit şi ar putea prezenta un risc sporit de spitalizare, avertizează autoritatea sanitară engleză Public Health England (PHE), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit PHE, 5.472 de contaminări cu varianta indiană a SARS-CioV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, iar numărul total al contaminărilor cu varianta delta a crescut la 12.431.

Este vorba despre un număr de infectări mai mare decât al celor cu varianta britanică a SARS-Cov2 - a cărei denumire a fost schimbată de OMS în ”alfa” - a anunţat joi PHE.

Premierul brtianic Boris Johnson a avertizat în mai multe rânduri că varianta indiană a noului coronavirus ar putea să afecteze calendarul ieşirii din zilare şi să întârzie ridicarea restricţiilor sanitare, prevăzută la 21 iunie.

”După ce această variană (indiană a SARS-CoV-2 a devenit majoritară în Regatul Unit, este vital să continuăm să dăm dovadă de prudenţă, mai ales în contextul în care încă învăţăm despre transmiterea şi impactul sanitar” al acesteia, îndeamnă directoarea agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară Jenny Harries.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.