Casa Albă a anunţat, joi, că intenţionează să livreze la nivel mondial un surplus de 25 de milioane de vaccinuri pentru Covid-19 şi că va ridica unele restrucţii pentru a permite altor ţări să cumpere mai uşor vaccinuri produse pe piaţa americană, transpite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Joe Biden a spus că Statele Unite vor livra vaccinuri fără se aştepte favoruri politice în schimbul acestora. Biden s-a angajat ca în această lună să fie livrate pe piaţa internaţională circa 80 de milioane de vaccinuri pentru Covid-19.

Statele Unite vor dona aproape 19 milioane de doze de vaccin prin intermediul programului internaţional de distribuire a vaccinurilor COVAX, a spus Biden într-un comunicat.

Prin intermediul COVAX, aproximativ 6 milioane de doze vor ajunge în America Latină şi Caraibe, aproximativ 7 milioane de doze în Asia de Sud şi Sud-Est şi aproximativ 5 milioane în Africa. Dozele rămase, de puţin peste 6 milioane, ar merge direct din Statele Unite către ţări precum Canada, Mexic, India şi Coreea de Sud, a spus preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.