Preşedintele american Joe Biden a propus să renunţe la majorarea impozitului pe profitul companiilor, în timpul negocierilor cu republicanii, au declarat joi două surse apropiate situaţiei, ceea ce ar fi o concesie majoră pentru preşedintele democrat, care doreşte să obţină sprijin pentru planul său destinat infrastructurii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden s-a oferit să renunţe la planurile de creştere a impozitului pe profit până la 28% şi, în schimb, să stabilească o rată minimă de impozitare a companiilor, de 15%, au spus sursele.

Noua propunere a lui Biden, în valoare de 1.700 de miliarde de dolari, ar permite ca 75 de miliarde de dolari sub formă de fonduri de ajutorare pentru Covid-19 necheltuite să fie realocate pentru proiectul de lege, a spus o sursă.

Planul prevede venituri fiscale crescute din îmbunătăţirea colectării, de 700 de miliarde de dolari pe parcursul unui deceniu, reducerea subvenţiilor pentru combustibilii fosili, pentru strângerea de fonduri suplimentare, şi o nouă taxă pentru camioanele comerciale, în funcţie de milele parcurse.

În schimb, republicanii ar trebui să fie de acord cu cheltuieli de cel puţin 1.000 de miliarde de dolari pentru infrastructură, a spus o sursă.

Biden a propus iniţial un pachet de infrastructură în valoare de 2.250 de miliarde de dolari, finanţat prin majorarea impozitelor celor mai bogaţi cetăţeni ai Statelor Unite şi creşterea impozitelor corporaţiilor de la 21% la 28%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.