Washington a anunţat joi că 75% din 80 milioane de doze de vaccinuri anti-Covid promise de Statele Unite ţărilor străine de acum şi până la sfârşitul lunii iunie vor fi distribuite prin dispozitivul Covax, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, guvernul anunţă cadrul pentru distribuirea acestor 80 de milioane de doze americane în întreaga lume", a transmis Casa Albă într-un comunicat. ''Cel puţin trei sferturi din dozele donate vor fi distribuite prin Covax'', a adăugat aceasta.

 Aceasta reprezintă în total 60 de milioane distribuite prin acest program menit să asigure o distribuire echitabilă a vaccinurilor, în special în ţările sărace. 

Restul de 25% (20 de milioane de doze) vor fi destinate ''ţărilor care au nevoie, celor care se confruntă cu focare de epidemie, vecinilor imediaţi'' ai Statelor Unite, a precizat Casa Albă.

Washington a detaliat că ţările care vor primi primele 25 de milioane de doze vor fi distribuite astfel: aproape 19 milioane prin Covax (6 milioane pentru America de Sud şi Centrală, 7 milioane pentru Asia şi 5 milioane pentru Africa). 

Restul de 6 milioane vor fi distribuite direct ţărilor ''partenere'' (Mexic, Canada, Egipt, Irak, Yemen...). "Nu distribuim aceste doze pentru a obţine favoruri sau pentru a forţa concesii" din partea altor ţări, a declarat preşedintele american Joe Biden într-un comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.