Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat joi când va fi adoptată OUG pentru reducerea numărului de membri în consiliile de administraţie ale companiilor de stat, că deja există un proiect de lege în Parlament şi vor fi depuse amendamente acolo, pentru a nu mai fi emisă o ordonanţă de urgenţă în acest sens care apoi să treacă prin Legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„„S-ar putea să fie o cale şi mai rapidă, ca să nu existe alte lucruri. Este un proiect de lege în Parlamentul României. Vom include acolo amendamente legate ca să treacă mai repede, cred că deja este la Camera Deputaţilor, să nu mai trecem de la Guvern, după aia iarăşi la Parlament ca să aprobe ordonanţa. Este mai simplu. Este un proiect de lege acolo deja al domnului deputat Florin Roman şi vom face lucrul acesta”, a declarat Florin Cîţu, întrebat despre subiect joi, la finalul şedinţei Guvernului.

Pe 22 mai, prim-ministrul preciza că ordonanţa de urgenţă privind limitarea membrilor în consiliile de administraţie va fi aprobată în perioada următoare, aceasta aflându-se în prezent la Ministerul Finanţelor.

Încă din luna februarie, şeful Executivului anunţa că va propune să fie maxim 5 membri în consiliile de administraţie de la companiile de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.