Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a salutat faptul că poliţiştii din Timişoara anchetează, în cadrul unui dosar de delapidare şi fals, acţiuni din trecut care au prejudiciat societatea de termoficare din Timişoara, Colterm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
„Salut faptul că organele statului au început să ancheteze acţiuni din trecut, care au prejudiciat Colterm şi au adus-o în pragul insolvenţei. Am aflat că acţiunea poliţiei, sub coordonarea procurorilor, vizează circumstanţele în care compania a încheiat, la începutul anului trecut, un contract cu o firmă privatã şi verifică dacã acolo s-a produs o delapidare”, a transmis Dominic Fritz într-un comunicat de presă, de joi.
 
Edilul din Timişoara a mai atras atenţia că nu va ezita să aducă în faţa justiţiei orice dovadă susceptibilă de corupţie.
 
”Sunt legendare în Timişoara informaţiile privind căpuşele din jurul companiei, Curtea de Conturi a constatat nişte operaţiuni la limita legii şi nu voi ezita să aduc în faţa justiţiei orice dovadă susceptibilă de corupţie.  Această abordare a deranjat deja multe grupuri de interese care au ca obiectiv ca la Colterm să nu se schimbe nimic, să continuãm să pompăm bani publici în ea, pentru ca aceştia să se scurgă în buzunare private şi care acum sunt extrem de vocale în spaţiul public. Primăria Timişoara şi societăţile din subordinea Consiliului Local Timişoara vor fi întotdeauna deschise şi vor colabora cu poliţiştii şi procurorii, astfel încât sã curãţãm administraţia şi societãţile statului de profitori”, a mai transmis Fritz.
 
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Timiş au mers la sediul Colterm, compania de termoficare din Timioara, pentru a solicita mai multe documente, ei făcând cercetări, sub coordonarea unul procuror, într-un dosar de delapidare şi fals.
 
Surse din rândul anchetatorilor au declarat că au fost cerute o serie de contracte mai vechi.
 
Societatea de termoficare din Timişoara, Colterm se află în centrul unui scandal legat de situaţia financiară având datorii de peste 300 de milioane de lei, iar recent a fost şi amendată cu 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat certificatele de poluare impuse de Uniunea Europeană.
 
Anterior sancţiunii, administraţia Fritz a numit un director la Colterm care a avut o condamnare penală şi a cărui primă grijă a fost aceea de a cumpăra o maşină de lux pe care să o folosească în deplasări ca director Colterm.
 
Ulterior, acesta a fost eliberat din funcţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.