Prim-ministrul Florin Cîţu nu a exclus posibilitatea să existe o ordonanţă de urgenţă care să amâne termenul de creştere a alocaţiilor de la 1 iulie, în cazul în care acest lucru nu este rezolvat de către Parlament. El a adăugat că toţi partenerii din coaliţie au fost prezenţi la aprobarea bugetului pentru acest an şi discuţiile au fost despre o singură majorare a alocaţiilor pentru copii la începutul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Colegii mei din coaliţie au fos acolo când am paorbat bugetul pe anul acesta. Am discutat despre o singură creştere a alocaţiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica va fi prin amendamente în Pparlament, dacă Legislativul nu face la timp, atunci va trebui o ordonanţă de urgneţă prin care să prorogăm. Nu de alta, dar nu vom avea în buget”, a explicat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de joi, dacă Executivul va emite OUG pentru amânarea termenului de majorare a alocaţiilor pentru copii.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că este posibil ca în prima şedinţă a coaliţiei de guvernare să fie discutată situaţia alocaţiilor pentru copii. Liderul PNL a mai spus că atât el, cât şi premierul Florin Cîţu nu susţin o creştere a acestora de la 1 iulie.

Orban a afirmat, pe 24 mai, că nu sunt resurse pentru încă o majorare a alocaţiilor copiilor în acest an.

Pe 30 decembrie 2020, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de şeful statului. Camera Deputaţilor este for decizional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.