Peste două miliarde de doze de vaccin împotriva covid-19 au fost administrate în lume, la şase luni de la începutul primelor campanii de vaccinare în masă, în decembrie 2020, potrivit unui bilanţ întocmit joi, la ora 9.00 GMT (12.00, ora României) de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 2.109.696.022 de doze de vaccin anticovid au fost administrate în 215 ţări şi teritorii, potrivit unui bilanţ realizat de AFP din surse oficiale.

În total, şase din zece doze au fost administrate în trei dintre cele mai populate ţări din lume - şi anume China (704,8 millioane), Statele Unite (296,9 millioane) şi India (221 millioane).

În privinţa populaţiei, Israelul este ţara care conduce - aproape şase din zece israelieni au fost vaccinaţi complet.

Urmează ţări precum Canada (59% din populaţia canadiană a fost vaccinată cu cel puţin o doză), Regatul Unit (58,3%), Chile (56,6%) şi Statele Unite (51%).

În Uniunea Europeană (UE), 254,98 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 au fost administrate unei proporţii de 39% din populaţie.

Ţările populate gravitează în jurul mediei europene - Germania cu 43,6%, Italia cu 40%, Franţa cu 39,4% şi Spania cu 39,4%.

Doar şase ţări din lume nu vaccinează încă, şi anume patru în Africa - Tanzania, Ciad, Burundi şi Eritreea -, una în Asia - Coreea de Nord - şi una în Caraibe - Haiti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.