Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, consideră că mentalitatea autorităţilor locale din România cu privire la mobilitatea transportului este rămasă cu decenii în urmă, în timp ce în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport pentru biciclişti România are de recuperat ani. Dan reclamă faptul că în Bucureşti autoturismul a devenit o necesitate pentru sute de mii de oameni din cauză că dezvoltarea urbană nu a fost corelată cu infrastructura de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ca mentalitate a autorităţilor locale – şi vorbesc statistic – faţă de mobilitate, suntem în urmă cu 40 de ani aproximativ. Ca infrastructură, din păcate avem un decalaj care nu e de 40 de ani, dar e de 4-5 ani. În momentul acesta, cu toată responsabilitatea vă spun, o să facem, inclusiv faţă de Comisia Europeană ne-am angajat să facem 37 de kilometri noi de bandă unică anul acesta, pe care le vom face luând din prima bandă care este ocupată sau n anumite zone restricţionând circulaţia pe linia de tramvai, cum este Calea Moşilor veche. Însă mai mult de atât, atâta timp cât nu ai un transport public care să ducă mulţi oameni într-un regim de viteză, nu se poate face şi v-o spun realist, pentru că realmente pentru multă lume maşina este o necesitate”, a declarat Nicuşor Da. 
 
El a arătat, în acest context, că maşina a devenit o necesitate pentru sute de mii dintre locuitorii Capitalei pentru că dezvoltarea urbană din jurul Bucureştiului nu a fost corlată cu transportul public.
 
Primarul general a precizat că acesta este motivul pentru care susţine dezvoltarea metroului de suprafaţă. 
 
”Susţin cu tărie proiectul metroului de suprafaţă pe de o parte pentru Bucureşti, pe de o parte pentru judeţul Ilfov, pentru că e vorba de sute de mii de persoane”, a adăugat Dan.
 
Edilul a menţionat că proiectul său electoral prevede 135 de kilometri piste de biciclete.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.