Marea Britanie discută cu AstraZeneca despre livrarea unui număr suplimentar de vaccinuri, modificate pentru a preveni mai bine varianta Beta a Covid-19, provenită din Africa de Sud, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Londra şi-a asigurat anterior 100 de milioane de doze de vaccin, desvoltat la Universitatea Oxford şi licenţiat de AstraZeneca.

"Am început negocieri comerciale cu AstraZeneca pentru a asigura o variantă de vaccin: viitoare livrări de vaccinuri Oxford AstraZeneca, care au fost adaptate pentru varianta B.1.351, identificată pentru prima dată în Africa de Sud", a afirmat Hancock într-un discurs la universitate.

Africa de Sud a suspendat vaccinările cu vaccinul AstraZeneca în februarie, după ce datele au arătat că oferă o protecţie minimă împotriva infecţiei uşoare până la moderate cauzate de varianta de coronavirus dominantă din ţară, cunoscută acum sub numele de Beta.

Oxford consideră că varianta este prioritate pentru dezvoltatorii de vaccinuri, iar AstraZeneca a vizat dezvoltarea noilor vaccinuri împotriva variantelor până în toamnă.

Marea Britanie s-a angajat să finanţeze efectuarea de studii clinice pentru noul vaccin adaptat, care ar putea fi aprobat în procedurp accelerată de ăctre autorităţile de reglementare, în urma noilor recomandări din martie.

Discursul lui Hancock a avut loc înainte de a găzdui, la Oxford, un summit al miniştrilor Sănătăţii ai statelor membre ale G7, care începe joi. El a spus că Marea Britanie a atins pragul de vaccinare a trei sferturi dintre adulţi cu o primă doză de vaccin pentru Covid-19, în timp ce aproape jumătate din populaţie a primit două doze de vaccin.

Marea Britanie a raportat până acum 904 de cazuri ale variantei Beta de Covid-19. În schimb, în ​​Africa de Sud există în medie 3.745 de cazuri noi în fiecare zi şi doar aproximativ 1 milion de oameni dintr-un obiectiv de 40 de milioane de persoane au primit un vaccin pentru Covid-19.

Hancock nu a spus dacă vaccinurile în curs de negociere vor fi donate sau păstrate pentru utilizare pe plan intern.

Anterior, directorul general al AstraZeneca (AZN.L), Pascal Soriot, a spus că lucrează cu guvernele la creşterea donaţiilor lor de vaccinuri garantate prin mecanismul de partajare a vaccinului COVAX.

Hancock a declarat că AstraZeneca, care s-a angajat să nu obţină profit din vaccinuri în timpul pandemiei, a oferit până acum o jumătate de miliard de doze din vaccinul său pentru aprovizionare globală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.