Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că atunci când a fost realizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost avută în vedere obţinerea unui echilibru între nevoile României şi obiectivele la nivel european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Când am realizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ne-am concentrat să asigurăm un echilibru între nevoile şi priorităţile naţionale, inclusiv infrastructura, sănătatea, educaţia, şi cerinţele şi obiectivele care au fost stabilite prin acord la nivel european în cadrul Planului European de Redresare”, a afirmat Klaus Iohannis la dezbaterea online „Să vorbim despre viitorul Europei”, organizată de către PPE.

El a prezentat şi perspectivele PNRR care au fost luate în considerare atunci când a fost alcătuit programul.

„În ceea ce priveşte România, am fost preocupaţi constant, în timpul procesului de negociere, la nivel european, de asigurarea unei cantităţi considerabile de resurse care ar putea susţine în continuare nevoile noastre privind investiţiile şi dezvoltare, alături de stabilirea bazei pentru pregătirea economiei şi societăţii noastre pentru cererile viitorului, inclusiv tranziţiile la digital şi la economia verde”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele Iohannis a participat la dezbaterea on-line „Să vorbim despre viitorul Europei” (Let’s talk - Future of Europe), organizată de către Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European. La dezbatere au mai luat parte preşedintele grupului PPE din Parlamentul European Manfred Weber şi europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.