Douăzeci de persoane au fost reţinute, marţi, în urma percheziţiilor făcute în judeţul Vaslui, într-un dosar de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, ersoanele reţinute (16 bărbaţi şi 4 femei) au vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani, iar 18 dintre acestea domiciliază în municipiul Bârlad şi două domiciliază în comunele Perieni şi Puieşti din judeţul Vaslui. 
 
"Din cercetările efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, a reieşit faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele în cauză ar fi întocmit documente fictive, pe care le-ar fi folosit, ulterior, pentru obţinerea sumelor de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizaţie de sprijin pentru persoane care au obţinut venituri exclusiv din drepturi de autor şi conexe, şi se află în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în context pandemic", a arătat sursa citată.
 
Prejudiciul cauzat Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui este de peste 200.000 de lei.
 
În cauză, poliţiştii au pus în aplicare 22 de mandate de aducere.
 
Miercuri, persoanele reţinute urmează a fi prezentate Parchetulului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunere de dispunere a unor măsuri preventive.
 
Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.
 
Marţi dimineaţă, peste 80 de poliţişti şi 60 de jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au pus în aplicare 23 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Vaslui. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.