Simona Halep şi alte jucătoare din circuitul WTA i-au trimis mesaje de încurajare sportivei spaniole Carla Suarez Navarro, care va disputa, marţi, primul meci după ce a fost diagnosticată cu cancer al sistemului limfatic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Carla, bine ai revenit! Sunt foarte fericită să te văd, aici, cu noi. Abia aştept ca să te am ca adversară şi îţi urez noroc şi să ţi se îndeplinească tot ce îţi doreşt! Toate cele bune", i-a transmis Halep, într-un mesaj video, postat pe reţelele de socializare.

 

Suarz Navarro, locul 118 WTA, va evolua, marţi seară, împotriva americancei Sloane Stephens, locul 59 WTA, în primul tur al French Open, în ultimul meci al zilei de pe arena Simonne-Mathieu.

Sportiva de 32 de ani, care nu a mai evoluat de la finalul lunii februarie 2020, când a pierdut în turul al doilea la Doha, a anunţat, la 22 aprilie că s-a vindecat de limfomul Hodgkin.

Boala, un cancer al sistemului limfatic, i-a fost diagnosticată în mijlocul pandemiei de coronavirus, în august 2020, când se pregătea să se retragă din tenis, la finalul sezonului.

Însă sportiva vrea să se retragă pe teren, nu din cauza bolii. Antrenându-se din martie, ea a dorit să revină în circuitul profesionist pentru a evolua la turneul de la Roland Garros, unde are garantat accesul pe tabloul principal.

În cariera ei, Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, la Doha - 2016 şi Oeiras - 2014, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei spaniole a fost locul 6 WTA, în 2016.

La grand slam-uri, ea a jucat în sferturi de mai multe ori, la Australian Open, Roland Garros şi US Open, iar la Wimbledon a atins faza optimilor de finală.

Halep nu participă la Roland Garros, fiind accidentată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.