Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, astăzi, la reuniunea specială a miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO, printre temele care vor fi discutate fiind pregătirea Summitului NATO din 14 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniunea specială a miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO se desfăşoară în format video-conferinţă.

Agenda reuniunii se va concentra pe pregătirea Summitului NATO din 14 iunie. Astfel, miniştrii de externe aliaţi vor avea un schimb substanţial de opinii pe marginea deciziilor pachetului NATO 2030, care urmează a fi adoptate la reuniunea liderilor aliaţi. Alte teme de interes care vor fi abordate se referă la evoluţiile mediului de securitate, ameninţările generate de Rusia, respectiv viitorul relaţiei NATO-Afganistan.

"Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va puncta obiectivele României în perspectiva Summitului NATO, reiterând angajamentul ţării noastre pentru rezultatele procesului de reflecţie NATO 2030, precum şi pentru adoptarea unui nou Concept Strategic al Alianţei. Totodată, ministrul Bogdan Aurescu va pleda pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare aliate pe întreg Flancul Estic, având în vedere recentele evoluţii de securitate din regiune. De asemenea, va informa cu privire la inaugurarea astăzi, la Bucureşti, a Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, contribuţie strategică practică a României la consolidarea rezilienţei NATO, a aliaţilor, dar şi a UE şi a statelor membre, respectiv a partenerilor celor două organizaţii", a transmis Ministerul de Externe.

Reuniunea este a treia întâlnire a miniştrilor de externe aliaţi din acest an, după cea în format externe-apărare din 14 aprilie (format videoconferinţă) şi prima reuniune cu prezenţă fizică desfăşurată la Cartierul General din Bruxelles pe 23-24 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.