Reproduceri ale unor opere importante din colecţii private şi din muzee vor putea fi admirate, din 1 iunie, de călători în expoziţia "Muzeul din Metrou", organizată de Art Safari şi Metrorex.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opere de referinţă ale artei româneşti devin, astfel, accesibile în spaţii cotidiene prin expoziţia din "Muzeul din Metrou". Din 1 iunie, timp de 3 luni de zile, arta coboară de pe simeze în spaţiul public şi intersectează traseul zilnic al călătorilor aflaţi în deplasare în Bucureşti.

"Muzeul din Metrou" va circula pe magistralele 1 şi 3 şi va prezenta reproduceri după lucrări reprezentative ale artiştilor români, însoţite de texte informative.

Printre artiştii care vor putea fi admiraţi în cadrul muzeului temporar mobil de la metrou "Arta cucereşte Bucureştiul" se numără: Samuel Mützner, Constantin Piliuţă, Magdalena Rădulescu, Merica Râmniceanu, Cecilia Cuţescu - Storck Irina Dragomir sau Victor Fota.

"Arta cucereşte Bucureştiul!" are ca scop familiarizarea publicului cu marii artiştii români, prin transformarea metroului într-un muzeu mobil care să îmbogăţească şi să înfrumuseţeze experienţa călătorilor. 

"Metroul este un spaţiu dinamic şi un loc ideal pentru ca oamenii grăbiţi şi obosiţi de rutina zilnică să reînveţe să aprecieze arta. Această colaborare îşi propune ca publicul călător să poată simţi bucuria de a privi opere de artă celebre. Dorim să le reamintim călătorilor că fiecare zi aduce motive de bucurie şi că arta afişată în muzeul temporar din trenurile de metrou poate face din orice drum o călătorie inedită. Împreună vom reusi să ieşim, preţ de câteva momente, din rutina cotidiană şi să facem un nou pas către o Românie mai frumoasă!", spune Ştefan Paraschiv, director general al Metrorex. 

O parte dintre opere vor putea fi văzute chiar la Art Safari, la cea de-a 8-a ediţie, între 16-26 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.